kids image
tooltip
Profesorii nostri sunt alesi pe criteriul dragostei neconditionate fata de copii Ada SchoolPentru a ajunge la succes, copiii au nevoie sa fie mai intai iubiti Ada School Trateaza copilul ca pe un om care, indiferent de varsta are ceva de spus Ada SchoolDragoste pentru copii neconditionata - Ada School
 

Proiecte / Parteneriate

/ activitati

Semestrul al II-lea

Omagiu Mihai Eminescu 15 ianuarie 2012
La Sediul Uniunii Scriitorilor din România, Sala Oglinzilor, sectia de literatura pentru Copii si Tineret, îl va omagia pe Mihai Eminescu, primul ambasador al verbului românesc întru Literatura Universala Calea Victoriei nr 115. Coordonator Victor Stan - presedintele Uniunii Scriitorilor din România, sectia de literatura pentru Copii si Tineret.

Greenwave Ianuarie - Mai 2012
Proiectul International "Greenwave" este inclus în cadrul proiectului "Fibonacci - Diseminarea metodei investigarii stiintifice pentru predarea stiintelor si matematicii în Europa".
În perioada ianuarie-mai 2012, elevii ADA SCHOOL vor avea ocazia sa participe la proiectul "Greenwave" - un mod practic de a sprijini predarea stiintelor naturale. In cadrul acestui proiect, elevii au posibilitatea sa-si dezvolte competente cum ar fi: observarea, clasificarea, recunoasterea tiparelor, estimarea si masurarea, inregistrarea si comunicarea si, in acelasi timp, vor progresa in ceea ce priveste competentele lor in domeniul TIC.
Prin participarea la proiectul "Greenwave Europa", copiii au posibilitatea de a face in mod real stiinta, de a studia si inregistra momentele cand plantele si animalele reactioneaza la incalzirea vremii si la faptul ca zilele sa maresc primavara.
http://www.greenwave-europe.eu/index.php?p=home

Serbarea de 8 Martie 2012

Serbare scolara dedicata Zilei Internationale a Femeii

Ziua Europei 9 Martie 2012
Workshop dedicat Zilei Europei

"O pagina din istoria românilor" - Unirea Principatelor Române 24 Ianuarie 2012
Proiect educational în care se vor prezenta evenimente istorice legate de Unirea Principatelor Române

Educatie Nutritionala la Scolarii Mici 1 februarie
- Eveniment "Educatie Nutritionala la Scolarii Mici" (ora 11 - Lic. Gh. Lazar)
Organizator: Editura ARAMIS

Baterel si lumea NON-E
Asociatia Environ in parteneriat cu M.E.C.T.S. , Ministerul Mediului si Padurilor si Garda Nationala de Mediu, organizeaza in perioada 02.11.2011 - 15. 06. 2012 campania de constientizare, responsabilitate sociala si colectare selectiva "Baterel si Lumea NON-E". Scopurile campaniei sunt urmatoarele:
- implicarea elevilor in realizarea unei retele nationale de colectare si reciclare selectiva (in special a DEEE si a bateriilor si acumulatorilor uzati)
- constientizarea de catre elevi a efectelor nocive ale DEEE si ale bateriilor asupra mediului.
- realizarea unei competitii pozitive la nivel national prin intermediul concursurilor de eseuri si proiecte de colectare selectiva.
- colectare DEEE si baterii uzate.
http://baterel.ro/
Vizita la muzee
- 18 ianuarie: Vizita la Muzeul de Istorie (ghid)
- februarie: Vizita la Biblioteca Centrala Universitara
- martie: Vizita la Muzeul de Arta (ghid)
- aprilie: Vizita la Ateneul Român
- mai: Vizita la Palatul Cotroceni

Semestrul I

26-30 septembrie 2011 - Vizita la "Gradina Botanica"

Odata cu inceperea noului an scolar, la sfarsitul lunii septembrie, pentru a observa schimbarile ce au loc in natura toamna, elevii ADA SCHOOL, au petrecut cateva ore in mijlocul naturii, adunand castane, frunze uscate si alte materiale. Imbinand utilul cu placutul, copiii au desfasurat diverse jocuri recreative si de miscare in Gradina Botanica.

12 octombrie 2011

Avand in vedere ca in ochii copiilor pompierii sunt niste eroi, ADA SCHOOL a organizat o vizita la Brigada de Pompieri - Dealul Spirii, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Acolo copiii au putut vedea autospecialele si echipamentul pompierilor utilizate in interventii. "Eroii" au facut o scurta demonstratie a modului cum functioneaza autospecialele apoi au lasat elevii sa exploreze "teritoriul" lor. In semn de mutumire, copiii i-au emotionat pana la lacrimi pe eroii lor, oferindu-le mici creatii artistice si literare dedicate luptatorilor cu flacarile.
Perioada 24-28 octombrie 2011

In vacanta din luna octombrie elevii ADA SCHOOL au avut parte de multe activitati placute. Pentru a dezvolta universul cunoasterii copiilor am vizitat impreuna Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", unde au putut vedea tipuri de gospodarii din diverse zone ale tarii, Muzeul "Grigore Antipa", de unde au aflat multe informatii despre diferite specii de reptile.
Intr-un cadru de spectacol, elevii scolii noastre au putut viziona piesa "Scufita Rosie", in regia doamnei Stela Popescu, din cadrul Operei Comice pentru copii - o productie moderna, dinamica, cu sublinierea comicului de situatie si a umorului de calitate.
Pentru a incheia intr-un mod "traznit" vacanta, copiii au participat la programul "Profesorul Traznit - Naufragiatul", oferit de cei de la FUN SCIENCE . Acest eveniment i-a ajutat pe elevi in stimularea curiozitatatii si a imaginatiei, intr-o maniera distractiva si incitanta, luand parte chiar ei la diverse experimente stiintifice.

30 octombrie 2011 - Petrecere de Halloween

Multi scheleti si fantomite,
Vrajitoare, vampirite,
Pisici negre, dovlecei,
Paienjeni si scarabei,
Toti au fost "pe metereze",
Halloween-ul sa serbeze!


Surorile vrajitoare,
Au fost încântatoare
O vraja le-au pregatit,
Si cu toti au adormit!!!!
Când din vraja s-au trezit
Si muzica a pornit.
Treji fiind ei s-au strâmbat
Un film scary au vizionat.
Au fost surprinsi, au fost speriati,
Si de juriu premiati.

La aceasta sarbatoare,
Ne-am distrat chiar foarte tare!!!

7-11 noiembrie 2011 - Vizita la stomatolog

Elevii ADA SCHOOL au avut ocazia sa patrunda in lumea stomatologiei vizitand cabinetele de stomatologie "ELGA DENT", la care au fost elevii claselor a II-a si a III-a si "DIADENT MEDICAL" din cadrul policlinicii "Regina Maria", la care au fost elevii claselor I si a IV-a. Cu prilejul acestor vizite, copiii au beneficiat de un consult stomatologic si de o lectie demonstrativa de periaj corect.

24 noiembrie 2011 - Vizita la Fabrica de Globuri - Curtea de Arges

Apropiindu-se sarbatorile de iarna ADA SCHOOL a organizat o excursie tematica la Fabrica de Globuri de la Curtea de Arges. Copiii au vizitat atelierul de creatie a globurilor de sticla si au fost martorii tuturor etapelor de obtinere a globurilor si ornamentelor realizate din sticla, incepand de la suflarea tevii speciale din sticla, modelarea globurilor, pana la pictarea lor manuala. La finalul vizitei fiecare copil a primit un glob personalizat si au achizitionat si alte ornamente din sticla specifice Craciunului.

4 decembrie 2011 - Lansarea "Cutiutei Muzicale" - volumul 9

In cadrul evenimentului de lansare a volumului 9 al "Cutiutei Muzicale", o parte dintre elevii care urmeaza cursurile optionalului "Urban Kids" au prezentat doua momnete artistice pe scena din AFI Palace Cotroceni MegaFun. Alaturi de ei au interpretat intr-un mod inedit, pe rand, cantecele incluse pe album binecunoscutele artiste Andra, Oana Sarbu si Monica Anghel.


17 decembrie 2011 - Lansarea numarului 2 al revistei "Amintiri Despre Acum"

Asa cum fiecare dintre noi trage linie la sfarsitul anului si face bilatnul realizarilor, asa si noi am tras linia primului semestru, am adunat multe dintre realizarile copiilor si le-am asezat frumos in numarul al doilea al revistei scolii ADA, "Amintiri despre Acum".

17 decembrie 2011 - Petrecerea de Craciun

Veselia copiilor care îl asteapta pe Mos Craciun, precum si traditiile si obiceiurile românilor din aceasta perioada a anului, ne-au inspirat in desfasurarea unei frumoase petreceri de Craciun. Din programul petrecerii nu au lipsit momentele haioase si concursurile. Si pentru ca elevii nostrii sunt mici artisti au presarat de-a lungul serii multe momente artistice care au facut sa creasca incantarea si interesul parintilor. Bucuria Nasterii Domnului Iisus am exprimat-o prin toate colindele pe care le-am cântat, unele si cu participarea spontana a parintilor. Si daca a fost petrecere, bineinteles ca nu au lipsit surprizele

Galerie Foto
 

Alina Stefanescu - +4 0723 595 916

Paul Stefanescu - +4 0721 424 485

Secretariat - +4 031 432 7222

E-mail: contact@adaschool.ro

Adresa:

Romania, Bucuresti

Str. Carol Davila nr.101 sector 5

Vezi pe harta
Calendar evenimente
septembrie 2017 Previous Next
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Revista ADA School